Pensioen voor uw (ex-)partner

Als u overlijdt, heeft uw partner recht op partnerpensioen. Uw partner krijgt dan maandelijks een uitkering van het pensioenfonds. Woont u samen? Dan zijn er wel voorwaarden.

U bouwt jaarlijks 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen op aan partnerpensioen.

 

Hoeveel is het partnerpensioen?

Als u nog in de diervoederindustrie werkt, krijgt uw partner na uw overlijden het partnerpensioen dat u tot uw 68e had kunnen opbouwen. Tot aan zijn of haar AOW-uitkering krijgt uw partner ook een tijdelijk partnerpensioen.

Als u niet meer in de branche werkte (of al met pensioen was) krijgt uw partner het partnerpensioen dat u tot uw overlijden heeft opgebouwd.

Goed om te weten

  1. Als uw situatie verandert, kan dit gevolgen hebben voor het partnerpensioen.

  2. Als u met pensioen gaat, kunt u het partnerpensioen aanpassen. Het pensioenreglement is hierin altijd leidend.

  3. Woont u samen? Dan zijn er wel voorwaarden

Partnerpensioen voor uw ex-partner

Als u gescheiden bent, heeft uw ex-partner na uw overlijden misschien recht op een deel van het partnerpensioen. Het deel dat u opbouwde tot jullie uit elkaar gingen, is voor uw ex-partner. Dit heet bijzonder partnerpensioen. We trekken dit af van het partnerpensioen van uw nieuwe partner. Die krijgt dan een lager partnerpensioen als u overlijdt.


U kunt bij een scheiding ook andere afspraken maken met uw ex-partner. Als u deze vastlegt in de overeenkomst, stuur ons dan een kopie van deze overeenkomst.