Gepubliceerd op 19 oktober 2022

Molenaarspensioenfonds blijft zelf de pensioenen uitvoeren

De overdracht van de pensioenen van onze deelnemers naar een groter pensioenfonds gaat niet door. Alle deelnemers blijven bij het Molenaarspensioenfonds pensioen opbouwen.

De overdracht gaat niet door omdat de rente is gestegen. Daardoor stond ons fonds er ineens minder goed voor dan het grotere fonds. Dat zou betekenen dat de pensioenen verlaagd moesten worden. Dat is niet in het belang van onze deelnemers.

MPF gaat zich nu richten op een andere ontwikkeling: de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Gezien de komst van de Wet toekomst pensioenen wilden het Molenaarspensioenfonds en de sociale partners een knoop doorhakken. Samen met de sociale partners wordt gesproken over de keuze van het nieuwe contract. Daar is nog ruim de tijd voor: het nieuwe contract moet uiterlijk 1 januari 2027 ingaan.

Het MPF is een van de kleinste bedrijfstakpensioenfondsen. Na de overgang naar het nieuwe stelsel bekijken sociale partners opnieuw of het fonds zelfstandig kan blijven of toch beter kan opgaan in een groter pensioenfonds.